Ravitsemustyöpajat

Tavoite: Ravitsemustyöpajojen tavoitteena on saada opiskelija pohtimaan oman ruokavalion säännöllisyyttä ja välipalojen merkitystä hyvinvoinnille.

Soveltuvuus: Opiskeluhuollon tai järjestöjen toteuttamana lukioissa. 

Ryhmäkoko: Riippuu tiloista ja käytössä olevasta budjetista. 

Kesto: 20 minuuttia/ opiskelija 

Ohje: Opiskelijat tekevät itselleen välipalaa. Välipalan teon lomassa keskustellaan säännöllisen ruokailun merkityksestä lukiolaisen hyvinvoinnille ja opiskelukyvylle. Piparkakkujen koristelutyöpajassa aiheena on välipalan merkityksen lisäksi ruokavalion sallivuus ja yhteisöllisyys. 

Tarvittavat tilat ja välineet: Luokkatila tai vastaava 

Toteutuksessa huomioitavaa: Välipalan teon hygieniavaatimukset. Järjestäjällä hygieniapassi. 

Tulostettava materiaali: Ravitsemustyöpajat