Ravitsemustyöpajat
Tavoite: Ravitsemustyöpajojen tavoitteena on saada opiskelija pohtimaan oman ruokavalion säännöllisyyttä ja välipalojen merkitystä hyvinvoinnille.
Soveltuvuus: Opiskeluhuollon tai järjestöjen toteuttamana lukioissa.
Ryhmäkoko: Riippuu tiloista ja käytössä olevasta budjetista.
Kesto: 20 minuuttia/ opiskelija
Ohje: Opiskelijat tekevät itselleen välipalaa. Välipalan teon lomassa keskustellaan säännöllisen ruokailun merkityksestä lukiolaisen hyvinvoinnille ja opiskelukyvylle. Piparkakkujen koristelutyöpajassa aiheena on välipalan merkityksen lisäksi ruokavalion sallivuus ja yhteisöllisyys.
Tarvittavat tilat ja välineet: Luokkatila tai vastaava
Toteutuksessa huomioitavaa: Välipalan teon hygieniavaatimukset. Järjestäjällä hygieniapassi.
Tulostettava materiaali: Ravitsemustyöpajat